Over Jaco

Jaco Simons en fotografie: twee handen op een buik. De interesse in fotografie is ontstaan in de jaren 80. Ooit begonnen met een eenvoudige camera en zwart-wit foto's, maar al snel groeide de verzameling en kwam de kleurenfotografie om de hoek kijken. Mooie camera's met bijbehorende lenzen, tot en met een doka aan toe.

Digitaal

Tot aan het 'digitale tijdperk', want inmiddels is Jaco ook zeer bedreven geraakt in het fotograferen met digitale spiegelreflex-camera's en in beeldbewerking. Mooie afdrukken maakt hij nog steeds zelf, alleen nu zonder chemicalieën. Jaco heeft inmiddels een zeer grote verzameling opgebouwd van prachtige landschapsfoto's. In Limburg fotografeert hij vaak 's ochtends en 's avonds, op momenten dat het licht en de lucht de meest fraaie beelden opleveren. Maar ook in het buitenland weet hij de sfeer goed vast te leggen.

Sinds 2000 is Jaco als docent bij Seniorweb Landgraaf actief. Hij geeft les in digitale fotobewerking en foto’s op cd zetten. Daarnaast is hij begeleider van de DigiFotoPlus-groepen waarin senioren samen hun fotohobby naar een hoger niveau tillen.

Vorm en kleur

Detailopnames van bloemen, ook weer met een mooie lichtval gecombineerd, is een van zijn fascinaties. En de vormen en kleuren die in de natuur voorkomen, weet hij ook op te zoeken in alledaagse voorwerpen, waardoor verrassende beelden ontstaan.

Maar naast al die kleurenpracht heeft ook zwart-wit fotografie nog steeds zijn aandacht. Zeker nu de digitale zwartwit-afdrukken niet meer onder doen voor de kwaliteit van 'vroeger'. Voorbeelden staan in de online-albums bij 'fotografie'. 

Seniorweb

Sinds een 2000 is Jaco ook actief in het overbrengen van zijn kennis op het gebied van fotografie en beeldbewerking met het geven van cursussen bij Seniorweb Landgraaf.

Daarnaast is hij begeleider van de DigiFotoPlus-groepen waarin senioren samen hun fotohobby naar een hoger niveau tillen.

Bent u geïnteresseerd in een cursus fotografie bij het Seniorweb Landgraaf? Kijk dan op de website van Seniorweb Landgraaf.